Hvem opfandt google?

Hvem opfandt google?

Mange tror at Google har været her altid, men det har de bestemt ikke. Google er faktisk først lige blevet teenager i år. Googles alder er faktisk kun 13 år!

Google blev opfundet i 1998, og har siden da vokset sig til at være hvad mange betegner som "internettet", eller mere korrekt verdens største og mest brugte søgemaskine. Google bliver faktisk brugt til cirka 95 % af alle søgninger på nettet i Danmark.

Men tilbage til emnet, hvem opfandt Google?

Googles opfinder er...

Google blev opfundet af to ph.d studerende (ikke studenter) i 1998 som gik på Standford Universitet. De to fyrre hed Larry Page og Sergey Brin.

Larry Page og Sergey Brin revolutionerede ikke som sådan med deres søgemaskine, for de var faktisk en lille fisk i mange år. Det er de revolutionerede med Google, var måden de rangerede internetsider på, ved at bruge links som en afgørende faktor for deres algoritme.

Efter Larry og Sergey opfandt Google, har de opfundet rigtigt mange ting, eller måske  nærmere genopdaget mange ting. Det betyder også at Google ikke bare er en søgemaskine, men rigtigt meget mere. Kort kan følgende produkter fra Google nævnes:

  • Blog værktøj (Blogger)
  • Internet Browser (Google Chrome)
  • Styresystem
  • E-Mail (Gmail)
  • Kort (Maps)
  • Picasa

Så for at opsummere: Hvem opfandt Google? Det gjorde to unge knægte ved navn Larry Page og Sergey Brin. Googles alder? I og med de startede Google d. 4 september 1998 må Google være 13 år i skrivende stund.

Læs mere om Google på Wikipedia: http://da.wikipedia.org/wiki/Google

 

Andre artikler fra kategorien viden om