Virker motion mod bumser?

Virker motion mod bumser?

Der går en myte om bumser, at de personer (læs = nørder), som ikke dyrker motion og spiser usundt, får bumser. Men er der virkelig en direkte sammenhæng mellem manglende motion og bumser?

Mange eksperter har udtalt at der ikke er en forbindelse mellem de to, men det havde jeg svært ved. Derfor valgte jeg, at undersøge denne "myte" nærmere. 

Efter min undersøgelse sad jeg og tænkte lidt. Jeg blev ikke rigtigt klogere. Nogen mente at det var en god idé, andre mente det var en dårlig. En enkelt artikel slog dog ud på radaren, og det var en artikel fra WebMD hvor de skriver, og jeg citerer:

"We tend to focus on the cardiovascular benefits of physical activity, and those are important. But anything that promotes healthy circulation also helps keep your skin healthy and vibrant," says dermatologist Ellen Marmur, MD, author of Simple Skin Beauty: Every Woman's Guide to a Lifetime of Healthy, Gorgeous Skin and associate professor of dermatology at Mount Sinai School of Medicine. 
Se det er jo fint, men hvorfor? længere nede i artiklen skriver Ellen Marmur:
By increasing blood flow, exercise helps nourish skin cells and keep them vital. "Blood carries oxygen and nutrients to working cells throughout the body, including the skin," says Marmur
Altså mener hun, at ved at dyrke motion øger du blodtilførelsen til din hud, som så tilfører din hud ilt og næring til at bekæmpe uren hud.
 
Desværre er det ikke det, som alle skriver på nettet. Det er svært at blive klog på noget omkring akne og bumser, men en ting er sikkert; hvis jeg måske kan få en pænere hud af at dyrke motion, så tager jeg gerne det gode helbred og chancen for en pæn og ren hud.
 

Andre artikler fra kategorien motion