Din smoothie kan være usund

Din smoothie kan være usund
Kan en smoothie spækket med frugt være usund? Ja, det kan den i den grad! Læs her hvordan du lavet en sund smoothie.

Det lyder tosset, ja, men ikke desto mindre er det sandt. Rigtigt mange går i troen at de er super sunde ved at starte dagen med en velsmagende og vitamin fyldt smoothie, men der er dog en enkelt ting der ødelægger det, nemlig frugtsukkeret. Nye studier har vist at grundet det høje indhold af frugtsukker, så bliver man efter en smoothie sliksulten og træt.

Frugtsukkeret går nemlig direkte i blodbanerne, og får dit blodsukker til at stige helt vildt, for dernæst at styrkdykke - akkurat som vi kender det fra slik o.l.

Dette kan dog nemt undgås, da forskere har fundet ud af, at hvis man tilføjer en skefuld proteinpulver til smoothien, så får man en langt mere stabil energi, da proteinen sørger for at dit blodsukker ikke stiger så hurtigt. Med disse proteiner får du også en mæthedsfornemmelse, da proteinere sender mæthedshormoner direkte fra dine tarme og op til hjernen, således at du undgår  sliksulten.

Synes du at proteinpulver er lige drastisk nok, så kan du i stedet bruge nødder eller olie som også har et højt indhold af protein.

 

Andre artikler fra kategorien mad